Stjärntecken-Kräftan

Kräftan - Cancer (21 juni - 22 juli) Vatten

Kräftan är det traditionellt sett moderliga tecknet. Den som bryr sig om och fäster sig vid, som ömmar för och tar det försiktigt. Det är känslolivets tecken, de mjuka känslorna. Att vårda och bekymra sig om, att ta hänsyn till och känna efter. Kräftan lever i det näraliggande och är knuten till det med många känsloband.

Positiva egenskaper:
Vänlig, känslig, sympatisk, livlig fantasi, starka faders- och moderskänslor, omtänksam och beskyddande, försiktig, patriotisk, orubblig, klipsk, sparsam, emotionellt välutrustad.

Negativa egenskaper:
Överemotionell, hyperkänslig, lättstött, eldfängd till humöret, lynnig,ombytlig, svag karaktär under hård yta, benägenhet för självömkan, långsint, osäker och svag för smicker,och oordentlig. 

Karaktär:

Kräftor är roliga att umgås med. Deras humor är sofistikerad och varm på ett mänskligt sätt. De älskar att skratta, och de kan mycket väl skratta åt sig själva likaväl som åt andra. De har en ren magisk förmåga att få t. ex. hushållspengar att räcka till. Trots att de aldrig känner sig riktigt emotionellt. Hem och familj och de allra närmaste. Godmodighet och välvilja. Man bör minnas att Kräftan är ett kardinalt tecken, varför de mjuka känslorna har en tendens att dominera omgivningen. 

För Kräftan styrs tillvaron av känslor och därför bör känslorna styra världen. Den som beskyddar väntar inte på att efterfrågas, utan tränger sig på och lägger beslag på de beskyddade. Kräftan säger till exempel gärna: "Hur mår du?" eller "Jo, men jag bryr mig ju om!" 

Han är en omtänksam person, och söker sig till människovårdande yrken, alternativt något kreativt verksamhetsområde där fantasi och skaparkraft kommer till användning. Kräftan är en aning nyckfull i kärlek. Ena dagen kärleksfull mot sin partner och nästa totalt ointresserad. Han kräver romantik för att hålla kärleken vid liv. Han ger av sin kärlek på sina villkor och kräver total trohet.

Färg: Grön • Växt: Lilja - Näckros

Kräftan vill ha hem och familj och gör i regel allt för sina närmaste. Du kan till och med vara lite överbeskyddande. Dessutom är du en njutningsmänniska, expert på att tillreda utsökta kärleksmåltider.

 

STENBOCKEN är mycket bra för dig. Ni kompletterar varandra och har samma grundvärderingar. Du mjukar upp Stenbocken som i sin tur ger dig stabilitet och målinriktning. Ändå är ni så pass olika så det blir inte tråkigt. Ett av de absolut bästa tecknen för dig! Med SKORPIONEN och FISKARNA känner du samhörighet. Ni har samma starka intuition, förstår även det outsagda och har alla förutsättningar att bli lyckliga tillsammans. I synnerhet med Skorpionen får du också ett mycket passionerat och fantasifullt kärleksliv! JUNGFRUN uppskattar du mycket. Ni är båda husliga, hemkära och gör allt för varandra.

Med en annan KRÄFTA kan det bli lite för mycket av det goda, så mycket trygghet, god mat och vacker heminredning, så till slut växer ni fast hemma i soffan. Den risken finns i viss mån också med OXEN, fast han/hon drar åtminstone ut dig i naturen ibland. Riktig fart och fläkt får du med en VÄDUR ellerTVILLING, fast det blir knappast stabilt i längden. Väduren kan det dock lyckas med, oftast mot alla odds och till omgivningens förvåning.

VÅGEN ska du undvika, ni går inte alls ihop och trots att Vågarna alltid försöker vara diplomatiska så lyckas de ändå trampa på dina känslor hela tiden. LEJONET upplever du sällan någon harmoni med, de är för dominanta för din smak. SKYTTEN och VATTUMANNEN lär det inte gå så bra med. Ni lever i olika världar, du vet aldrig var du har en Skytt eller Vattuman och de känner sig snärjda av dina försök att skapa en bestående harmoni. Du vill vara hemma, de vill ut och resa - nej, glöm dem! Tänk också på att din partner måste förstå och respektera dina ständigt skiftande känslostämningar, annars är det absolut inget att satsa på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0