Stjärntecken-Skytten

Skytten - Sagittarius (22 nov - 21 dec) Eld

Skyttens energi är utåtriktad, energiskapande och vidgande. Skyttens symbol kan ses som en symbol för utsändande av ideologisk kunskap. Skytten söker ständigt efter den optimala sanningen, om människor, kulturer, filosofi och religion. Han har stort intresse för den sociala ordningen - hur ett samhälle uppstår och fungerar. Själv vill han ha full frihet. Skytten är ivrig, energisk och otålig.

Positiva egenskaper:
Gemytlig, optimistisk, smidig och snabb, öppen, lätt att anpassa sig, gott omdöme och en filosofisk, frihetsälskande syn, ärlig och uppriktig, pålitlig och samvetsgrann.

Negativa egenskaper:
Benägen för överdrifter, ytterligheter, taktlös, rastlös, vårdslös, blint optimistisk, bullersam, ansvarslös, nyckfull. 

Karaktär:

Inget annat tecken har en sådan psykisk och fysisk lust att röra på sig. Skytten behöver förändring, ständig utveckling, nya miljöer och vidgade perspektiv. Stitje är hans fiende. Skytten är evigt optimistisk och är fullt övertygad om att livet just nu är så bra som det någonsin har varit, och att det som ska komma är ännu bättre.

Skyttar är ärliga älskare utan en ond tanke i huvudet. Men ändå kan de såra dig med sina uppriktiga och taktlösa uttalanden, allt i vänskapens och sanningens namn. De kan inte ljuga, så det de säger till dig är vanligtvis precis vad de tänker. Om du tål att höra alla sanningar, så är ett liv med en Skytt en enda stor fest, ett underbart äventyr. Skyttar vägrar att ta livet för allvarligt. Skulle olyckan vara framme, är Skytten expert på att ta smällen för att sedan gå vidare.

De stora, fria, atmosfäriska perspektiven passar Skytten bäst, att titta ut bland stjärnorna och flyga högt över marken, fjärran från krav och rutin. Ut i det okända. Men det är inte så mycket för nyfikenhets skull, även om Skytten älskar omväxling och att resa vida omkring, utan det är för den andliga friheten. Aldrig sitta fast, aldrig vara tvungen. Skytten behöver förnyelse för jämnan och ständigt vara i rörelse. Han slår aldrig rot. Skytten säger ofta "En annan gång, kanske".

Det finns dock ofta hos honom ett tydligt spår av eldens element. Han kan kämpa, och då visar han den allra otåligaste iver. Skytten har anlag för fanatism, så länge visionerna är tillräckligt omvälvande och långsträckta.

Skytten trivs bäst i ett yrke där han får mycket eget utrymme och ständigt nya utmaningar.
Han är inte duktig på detaljer utan ser mer på helhetsbilder och kan lösa problem på det sättet. Skytten är rättvis och kan ha svårt att säga nej, vilket kan innebära att han ibland tar sig vatten över huvudet.

Färg: Lila • Växt: Nejlika

Kärleksmatch för Skytten

Du är egentligen en fri själ som visserligen tycker om människor men ändå vill leva ditt eget liv. Du kan vara passionerad men knappast romantisk och behöver en partner som ger dig mycket frihet.

Andra SKYTTAR och även VÄDURAR och LEJON känner du stort samförstånd med. Ni umgås på ett lättsamt sätt, det händer mycket runt er och ni uppskattar samma saker.

Tråkigt blir det inte med VATTUMANNEN. Ni har alltid något att prata om och uppskattar varandra otroligt mycket.
TVILLINGARNA och VÅGEN går du också bra ihop med. Ni känner direkt sympati för varandra, och i synnerhet med Vågen blir det väldigt stabilt utan att du för den skull känner dig låst. En Tvilling och du utgör ett bohemiskt, okonventionellt par. Lite rörigt är det kanske runt er, men ni utvecklar verkligen varandra.  

SKORPIONEN dras du ofta till och det är ömsesidigt. Egentligen är Skorpionen alldeles för svartsjuk och dramatisk för dig, men det finns mycket attraktion som uppväger det. Din humor är dessutom väldigt bra för Skorpionen. Det blir en kombination som inte är konfliktfri men ändå konstruktiv!STENBOCKEN litar du instinktivt på, fast det kan bli lite tråkigt i längden.  FISKARNA och du slår er ofta ihop, ni har liknande syn på världen och samma intressen. Men ni är båda slarviga och tar dagen som den kommer, så ert hem kan vara rena bombnedslaget och det mår i synnerhet Fisken ganska dåligt av. Känslorna mellan er är det dock inget fel på!

En OXE blir utmattad av dina snabba ryck och ständiga påhitt, så det är ingen lyckad kombination.KRÄFTAN är inte heller något för dig. Ni blir hela tiden irriterade på varandra och hur mycket ni än försöker få ett harmoniskt förhållande så blir det liksom inget av ändå. En JUNGFRU är inte den bästa partnern för dig, ni kan faktiskt driva varandra till vansinne eftersom ni är så totalt olika. Risken är också att ni hamnar i låsta lägen där var och en håller på sin åsikt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0