Stjärntecken-Stenbocken

Stenbocken - Capricornus (22 dec - 19 jan) Jord

Stenbockens energi är inriktad på att skapa struktur. Det är ett praktiskt och stabiliserande tecken. Intresset är i första hand inriktat på det materiella och det verkliga.

Positiva egenskaper:
Pålitlig, bestämd, ambitiös, noggrann, äregirig, sinne för humor, känsla för disciplin, tålmodig och ståndaktig.

Negativa egenskaper:
Stelbent i sina åsikter, överdrivet petnoga, pessimistisk, konventionell, gnidig, stundom litet elak eller glädjedämpande.

Karaktär:

Stenbocken är den som gör bruk av vad helst som omger honom. Han tänker alltid först och främst på vad saker är bra till och vad de gör för nytta. Och hur han själv bäst kan förvalta vad helst han får tag i. Stenbocken vill bygga, högt och ståtligt. Att, lyckas med svåra uppgifter och utmana sin förmåga. Han dirigerar och domderar och strävar utan ro. Det ska vara sten på sten och verk på verk. Det ska synas att han har levat, minsann. Han är skicklig och oerhört bestämd. Liksom tåget är han - har han väl satt fart åt ett håll så finns få saker som kan stoppa eller ändra hans bana. Beslutsamhet. "Det är väl ingen konst!" kan han säga, eller "Så här gör vi"

De mest dominerande och tydliga karaktärsdragen hos detta tecken står geten för - en bestämd klättrare, en praktisk, allvarlig och försiktig figur. Det kanske går lite trögt i början av alla projekt Stenbocken startar, men när han börjar bli varm i kläderna, blir allt lättare och lättare. Stenbocken har en förmåga att lyckas på det materiella området och blir ofta ganska rik och mäktig. 

Dessa sociala fjärilar rör sig alltid i de rätta kretsarna och klär sig oklanderligt för varje tillfälle. De är extremt välorganiserade - vissa skulle säga att de går till överdrift - och bara när deras liv går efter ett noggrant utformat schema kan Stenbockarna koppla av. Endast när deras stora behov av materiell trygghet är tillfredsställt blir Stenbockarna varma och kärleksfulla. Då bleknar den beräknande, opportunistiska varelsen bort, och fram träder en mycket vis, lojal och älskande själ. 

Han kan vara ganska sval och ha svårt att visa sina rätta känslor, särskilt i ett nära förhållande.

Färg: Mörkgrönt • Växt: Viol

Kärleksmatch för Stenbocken

Du vill ha trygghet och stabilitet, och när du hittar någon du verkligen kan lita på, då är du obrottsligt lojal. Du gör allt för den som står dig nära.

En passande partner hittar du i jordtecknen OXEN och JUNGFRUN. Ni förstår varandra utan att det behövs så mycket ord, och ni har goda förutsättningar att bygga upp något tillsammans. Ni tar relationer på allvar dessutom, och ger inte upp i första taget. Förvånansvärt lätt har du med SKORPIONEN. Ni är båda starka och målmedvetna, respekterar varandra och dras fysiskt till varandra. Chans till det perfekta förhållandet har du däremot med en FISK. Ni är visserligen vansinnigt olika och folk undrar vad ni ser hos varandra, men mellan er finns en ovanlig sympati. Ni behöver varandra och därför har ni överseende med allt som skiljer er åt i temperament och intressen.

KRÄFTAN kommer du överens med. Visserligen är ni olika som personligheter, men på ett sätt som går att leva med. Ni är varandras komplement och har ofta samma åsikter om saker och ting.  Med en annanSTENBOCK finns risk att ni hämmar och låser varandra. Ingen tillåter den andra att gå en millimeter utanför ramarna och ni kan bli helt besatta av att jobba och samla på er statusprylar. Även medLEJONET blir det stridigt, fast ni kan också lära varandra mycket.  SKYTTEN tycker du om, du beundrar deras lättsamhet och spontanitet. Men i längden blir det inte så harmoniskt, du får svårt att hålla kvar en Skytt och ditt självförtroende mår inte bra av det förhållandet.

Föga harmoni finner du med VÄDUREN och inte heller TVILLINGARNA passar dig, de är alldeles för ombytliga och du blir osäker. VÅGEN och Stenbocken hamnar ofta i konflikter, trots att ingen av er vill det. Kemin mellan er är sådan bara.  VATTUMANNEN är inte heller rätt för dig. Ofta tycker du att Vattumannen är kall och högdragen, och de tycker detsamma om dig. Ni tar fram varandras sämsta sidor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0