Stjärntecken-Väduren

Väduren - Aries (21 mars - 19 april) Eld

Vädurens tecken ses som det första i Zodiaken. Han har en stor självkänsla och stolthet. Väduren uttrycker vilja till igångsättning, att skapa energi, vilket ofta sker genom en snabb, impulsiv och direkt handling.

Positiva egenskaper:
Energisk, utåtriktad, ivrig, entusiastisk, frispråkig

Negativa egenskaper:
Självisk, sätter alltid sig själv i första rummet, okänslig, dominerande , stridslysten

Karaktär:

Väduren är verkligen iverns och aktivitetens tecken. Allt som gäller eld gäller särskilt tydligt för Väduren, som kan sägas vara det mest typiska eldtecknet. Med Väduren går allt fort och entusiastiskt, gärna improviserat. Hastigt påkommet och lika hastigt överstökat.Väduren är rastlös, ständigt igång och förivrar sig ofta. Utmaningar, tävling, stordåd är i Vädurens smak. Att kämpa och segra, chansa och våga. Väduren spränger genom alla hinder och vänder sällan på huvudet, för att se vad han lämnat bakom sig. Ett typiskt Väduruttryck är: "Än sen då!"

Kärleken är viktig för dig. Du värdesätter trohet högt och förväntar dig att även din partner gör det. Du är stark, fantasifull, passionerad och har inga hämningar, men du är också öm och mjuk när du verkligen älskar. Vädurar brukar vara självupptagna, självsäkra, viljestarka och ofta djärva. Väduren styr huvudet, och helt konsekvent är detta tecken känt för sitt envisa sätt. Men Vädurar kan vara mycket sårbara, och är de inte medvetna medvetna om sina stora kvaliteter, blir de ofta sårade.

Väduren gillar att hålla hov och vara auktoritativ i alla sammanhang. Han är aggressiv och envis och går alltid rakt på sak. Vädurars önskan att styra och bestämma gör dem inte sällan till svartsjuka älskare. Om de inte får din odelade uppmärksamhet, känner de sig åsidosatta Vädurens symbol är bagghornen. Vissa ser dem som en ungdomens källa, andra som tecken på det idealiska ledarskapet. Hemma kan Väduren göra allt för den han älskar. Han har lätt att uppoffra sig, men har gör inte om det om han inte får erkännande för det.

Färg: Rött • Växt: Kaprifol - Tistel

Kärleksmatch för Väduren

Du är ivrig och energisk i kärleken liksom på andra områden. När du blir intresserad av någon så visar du det tydligt, och du vet hur man uppvaktar och erövrar. Samtidigt vill du ha raka puckar, inte så mycket spel och tillkonstrade attityder.

 

Om du slår dig ihop med ett LEJON eller en SKYTT lär det slå gnistor. Det finns en grundharmoni, ni förstår varandra. Men det lär bli konkurrens mellan er eftersom ni är bra på samma saker och har behov av att visa det också. En TVILLING däremot är din perfekta partner. Ni stimulerar och kompletterar varandra, och det alstras verkligen elektricitet kring er. Båda är lika alerta och utåtriktade. En VÅG är din raka motsats men också ditt komplement. Det kan bli katastrofalt eller fantastiskt bra. Ni har väldigt mycket att ge varandra. 

Med en annan VÄDUR slår det verkligen gnistor, lite för mycket till och med. Risken är att ni driver varandra till utmattningens gräns, på alla områden. Ni måste hela tiden ha något att göra för att inte bli uttråkade. Till KRÄFTAN har du ett slags hatkärlek. Egentligen är detta inte alls någon lyckad kombination, men den är så pass vanlig så det måste finnas något kemiskt som drar er till varandra. Fysisk passion antagligen. 
Betydligt lugnare får du det med VATTUMANNEN. Ni kan samsas om det mesta och tillåter varandra mycket frihet. Men det blir sällan någon riktigt stor passion och inte heller speciellt romantiskt. Istället blir ni själsfränder och fungerar bäst på det vardagliga och vänskapliga planet.  STENBOCKEN och du dras till varandra, men istället för att mötas kolliderar ni! Båda är ledartyper och vill till varje pris driva igenom sin vilja.

JUNGFRUN, SKORPIONEN och FISKARNA ska du se upp med, för här kan det verkligen bli irriterat. Du känner dig hämmad av dessa tecken och de känner sig hotade av din gåpåiga stil. 
En OXE med sin sävlighet gör dig våldsamt irriterad. Ni kan mötas på det sensuella och erotiska planet, men i övrigt går ni mest i vägen för varandra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0