Stjärntecken-Vattumannen

Vattumannen - Aquarius (20 jan - 18 feb) Luft

Vattumannens energi inriktas på sammanlänkning och överföring av ny information. Detta sker mellan människor där Vattumannens roll är att förmedla sina nya idéer, sin vision om framtiden till så många som möjligt.

Positiva egenskaper:
Mänsklig, oberoende, vänlig, villig, framsynt, originell, uppfinningsrik, reformivrare, trofast, lojal, idealistisk, intellektuell.

Negativa egenskaper:
Oberäknelig, excentrisk, upprorisk, egensinnig, taktlös, fixerad i sina åsikter, motsträvig, anstränger sig att vara okonventionell, Revolutionär i modern tid.

Karaktär:

Vattumannen har svårt att ta lätt på något. För honom är tillvarons alla små skeden bitar av den stora helheten. Det han studerar, undersöker han alltid på djupet, ända tills han känner att han förstår själva grunden. Vattumannen är kunskapens tecken, den som kopplar ihop sammanhangen och gräver sig ner till principerna. Seriös, korrekt och uppriktig. Han har vetskap och insikter. Han förstår och analyserar. Ingenting är oviktigt för honom, och ingenting får nonchaleras. Filosofi hör hit, logik och teori. Vattumannens strävan efter förståelse leder till stort allvar men också originalitet. Vad som passar alla andra har ingen relevans för Vattumannen, som alltid väljer att göra helt på sitt eget sätt. Ett Vattumannauttryck är "Så här ligger det till".

Den evigt nyfikne Vattumannen är sanningssökarnas och forskarnas tecken. Detta är framtidens tecken, många påstår att som Vattumän tänker så kommer världen att tänka om femtio år. Det finns ett inbyggt motsatsförhållande i detta tecken, för det är styrt av två olika planeter med nästan diametralt skild inverkan.

Uranussidan kräver oinskränkt frihet, särskilt när det gäller idéer, medan den sida som är styrd av Saturnus är inriktad på stabilitet. Resultatet blir en ytterst originell, excentrisk personlighet som är svår att förstå sig på både för Vattumannen själv och för de andra tecknen i zodiaken.
Vattumän kan ha en sval inställning till andra i romantiska förhållanden. De är envisa och fulla av överraskningar. Eftersom de är styrda av två så olika planeter, har Vattumän en osäker självkänsla, vilket gör att de tvekar innan de ger sig in i någon djupare förbindelse. När de väl gör det, är de emellertid oftast trogna och pålitliga, eftersom Vattumän avskyr allt vad lögner och oärlighet heter. De har inga drömmar eller illusioner när det gäller kärlek. Vattumannen visar inte känslor offentligt, men kan vara mycket romantisk hemma..

Färg: Blå • Växt: Orkide

Kärleksmatch för Vattumannen

Du tillhör de mest självständiga tecknen. Visst är du mycket intresserad av kärlek och relationer, men det är inte ditt främsta mål i livet. Och du står inte ut med att bli hindrad i det du vill eller att kompromissa om allt.

En annan VATTUMAN är egentligen din mest perfekta partner och den enda som verkligen kan förstå dig. Ni tolererar allt hos varandra och står varandra mentalt mycket nära. Ingen av er känner sig hotad om den andra har behov av att dra sig undan eller gå ut på egen hand. Satsa  på en VÄDUR ellerTVILLING. Väduren lockar och attraherar dig, även om du kan tycka att de är lite för primitiva och opolerade. Tvillingen är ett av de bästa val du kan göra. Kanske fattas den där riktigt laddade, heta passionen, men det uppvägs av ert samförstånd i övrigt. VÅGEN och du är lika på många sätt och ni retar er inte alls på varandra. Hemma hos er finns ofta gäster, diskussionerna är livliga och det är allmänt högt i tak.


SKYTTEN har du inga som helst problem med, det är okomplicerat och trevligt. FISKARNA kan det bli lite hur som helst med, och för det mesta blir du väldigt otålig på deras känslosvall och bristande verklighetssinne. Men ni är båda idealister och kan samsas kring ett engagemang i sociala och humanitära frågor. LEJONET är ditt motsatta tecken. Det kan fungera bra mellan er, men då krävs en viss ansträngning.

Med OXEN eller KRÄFTAN finns inte speciellt bra vibrationer. Intresse möjligen eller kanske till och med fascination, men det fungerar bara inte!  Med JUNGFRUN är det svårt. Hur mycket ni än anstränger så lever ni i olika världar. Riktiga ovädersmoln tornar upp sig om ni umgås för intensivt. SKORPIONEN och Vattumannen är en svår kombination. Ingen vill ge vika en tum om det blir konflikter, ni hackar på varandra och blir ironiska och distanserade. STENBOCKEN har du också problem med. Det blir inte lika isande vindar som med Skorpionen, men knappast någon större harmoni heller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0