Stjärntecknet-Lejonet

Lejonet - Leo (23 juli - 22 augusti) Eld

Lejonets energi arbetar på temat att aktivera och centrera energi, även koncentrera, organisera och rikta den. Lejonets energi verkar vara den i Zodiaken som skapar lusten att visa upp sig, vara i centrum och glänsa.

Positiva egenskaper:
Storsint, generös, skapande, entusiastisk, god organisatör,
vidsynt, expansiv, sinne för show och dramatik.

Negativa egenskaper:
Dogmatisk, tyrannisk, uppblåst, snobbig, intolerant,
fixerad i sina åsikter, nedlåtande, beskyddande, maktgalen, egenkär.

Karaktär:

Dessa strålande, soliga varelser är styrda av solen och lika lekfulla som vilken älskare som helst i zodiaken. Detta är kungars tecken, och Lejonet har onekligen en kunglig aura. Lejonet är en passionerad själ, vars uppmärksamhet mycket ofta är riktad mot honom eller henne själv. Lejonet har behov av att synas, att lysa, och de har vanligtvis inga problem att dra till sig andras uppmärksamhet. Lejonet är det starka jagets tecken. Personer födda i Lejonets tecken är sexiga, roliga och fulla av liv. De är passionerade älskare, nästan övertända av känslor och ambitioner. Men Lejonets längtan efter uppmärksamhet gör honom till ett osäkert kort. Han kan mycket väl vara dig trogen. Eller rent av självupptagenhetens. Den dominanta individen, som alltid först ser till sina egna behov och önskemål. Han utstrålar stolthet, storhet och personlig makt. Lejonet är zodiakens kungliga tecken, den som vill härska och dominera sin omgivning. Han har ett väldigt självförtroende och en stark beslutsamhet, som ger honom skicklighet i att befalla och organisera. Ledartypen i Lejonets världsbild är han själv centrum och detta ger honom förmåga att skärskåda sin omgivning, men svårigheter att se sin egen roll klart. Viljan är den kraft som driver honom – vad han vill åt sig själv och för sin egen skull. Men där han har makt är han nöjd, generös och storsint. Lejonet säger gärna: "Det blir som jag har sagt". Han påpekar ofta vad han tycker, vad han tycker om eller illa om, och för honom är alltid det argument nog. Du får lätt kontakt, gör snabba erövringar, men blir lika lätt besviken. Du faller lätt för smicker. Du vill bli uppvaktad med ord och kärleksgåvor, få känna att du verkligen är den enda. Din passion för den du älskar är stark och det finns inga gränser för din kärlek.

Färg: Guld - Orange • Växt: Solros - Ringblomma

Kärleksmatch för Lejonet

Du är väldigt generös och gillar att överösa den du älskar med blommor och presenter. Det är viktigt för dig att kunna vara stolt över din partner, han/hon ska gå att visa upp, så det duger inte med vem som helst.

Du har bra förutsättningar med VÅGEN. Det händer mycket runt er och trots att ni är olika så retar ni er inte alls på varandra. En VÄDUR eller SKYTT fungerar bra, det blir livfulla och spännande relationer. I dem hittar du jämbördiga partners som inte låter sig styras för mycket, och det respekterar du. MedTVILLINGEN blir det kul och lättsamt, ni gillar varandra rent instinktivt och skrattar mycket tillsammans.

Med ett annat LEJON blir det väldigt mycket konkurrens, ni vill båda ha uppmärksamhet och risken är att ni aldrig slutar tävla med varandra. OXEN dras du ofta till, fast ni får det ganska jobbigt tillsammans. Passionen är det dock inget fel på. VATTUMANNEN är ditt motsatta och kompletterande tecken. De kan vara mycket bra för dig genom sin förmåga till klarsyn och distans, men lugn och trygghet är svårt att uppnå.

Du har svårt för JUNGFRUN, deras exakthet och kritiska sinne, de irriteras av dina yviga gester och dramatiska utspel. Nej, det blir bråk! Varning utfärdas för SKORPIONEN. Mellan er brukar det finnas en oemotståndlig attraktion, men efter ett tag blir ni som hund och katt. Det finns inga mellanlägen, antingen är ni stormförälskade eller sårar varandra dödligt. STENBOCKEN är lite halvknepig för dig. Ni är båda ambitiösa och rentav lite streberaktiga. Men eftersom ni har väldigt olika temperament så blir det lite bråkigt. Och det finns risk att ni blir avundsjuka på varandra, när den ena lyckas så gnisslar den andra tänder.... Med en FISK blir det ännu besvärligare, ni förblir gåtor för varandra. De tycker att du är egocentrisk, du tycker att de är världsfrånvända. Ni befrämjar definitivt inte varandras självförtroende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0